mandag 6. juni 2011

Huatulco og Puerto Vallarta

Etter vi dro fra Puerto Escondido har vi på kort tid sett og opplevd masse. For å ta det helt fra starten var Huatulco første stoppested hvor vi overnattet en natt. Stedet er kjent for utrolig fine strender og ble for noen år siden kåret til topp ti vakreste strender. Siden vi var der så kort fikk vi bare sett strendene som tilhørte hotellet, men de var absolutt tilfredstillende. Fin liten by, men veldig påvirket av turisme med mange store resorts og hotellkomplekser. Hotellene er veldig innelukkede og fokusert på din sikkerhet. Utmerket feriested for småbarnsfamilier og de som ønsker å slappe mest mulig av på stranda i trygge omgivelser. DSC_0180 DSC_0182 DSC_0217

Neste stopp var Puerto Vallarta. En by litt lengre nord i landet som er lik Oslo i størrelse. Her ble vi møtt av Ingrids venninner, Anette og Sabine, som vi skal fortsette reisen sammen med, og Emir; Ingrid og Anettes mexicanske venn som de ble kjent med under studier i Spania. Vi fikk bo hos hans familie og der lærte vi virkelig betydningen av “Mi casa es su casa”. Spennende å få komme så nært på den mexicanske kulturen og observere deres hverdag. Emir var ivrig på å vise oss de lokale spisestedene og tror nok jeg spiste mye mer mexicansk mat den ene uka i Vallarta enn under hele oppholdet i Escondido. Vi dro på steder man aldri ville turt å dra på alene, noen gatekjøkken og en restaurant som var i noens hus. Maten var mye bedre enn all mexicansk mat jeg har prøvd tidligere, fikk også prøvd mye forskjellig. Fascinerende hvor glade mexicanere er i chilli og lime. Det skal puttes på alt fra middagsmat til frukt, potetgull, godteri og tilogmed i øl! Man blir for vant til det og det blir vanskelig å spise mat uten, alt blir plutselig så smakløst.

DSC_0014 DSC_0018

Øl med chillisalsa, lime, tomatjuice og salt. For min del vil jeg forsatt påstå at det enkle oftest er det beste.

DSC_0246

Anette, Ingrid og Emir på båttur ut til noen “virgin beaches”

DSC_0285 DSC_0305 DSC_0308

Roadtrip til noen strender utfor byen

DSC_0313

Mens vi var på besøk i Vallarta fylte Emirs mor år, og vi fikk være med på festen. Mange av gjestene tok med gryter med ulike mexicanske retter, bl.a. mole, vi spiste de som tacos på små tortillalefser. Veldig mye god og sterk mat. Ellers har vi lagt merke til at mexicanere har et sterkt kjærlighetsforhold til karaokemaskiner. Ikke noe unntak på denne festen, god stemning ble det iallefall :) Vi “ungdommene” tok festen videre på utestedene. Puerto Vallarta er en by med mange festglade ungdommer ihvertfall. Mange bra utesteder og vi hadde en super kveld med Emir og vennene hans!

DSC_0325 DSC_0323 IMG_0013

Vi dro også en tur opp i fjellene for å prøve canopy (zip-lines). Litt skummelt i starten å svinge seg mellom fjellene, men det ga seg fort og hadde en kjempegøy dag. Noen av linjene ga en fart på over 50 km/t, det får man et adrenalinboost av! Var rundt 15 zip-lines og endte tilslutt med en der de som ville fikk hodet dyppet i elva. Vi ble så fraktet opp fjellet igjen av late og bøllete mulldyr. Litt skummelt, men alle kom seg opp like hele tilslutt. Hvis du befinner deg i Puerto- eller Nuevo Vallarta er dette noe du absolutt burde prioritere penger på :)


IMG_8853

IMG_8422 IMG_8563 IMG_8865 IMG_8975

Ellers gikk dagene i Puerto Vallarta til sightsing, shopping, late dager på ulike strender og sosiale samenkomster med Emir og vennene hans. Kjempeflott by med masse å by på. Om det noengang skulle skje at jeg flyttet til Mexico for en lengre periode ville denne byen havne lagt opp på ønskede boplasser!

Oppdatering om Guadalajara, Tequila og Cancun kommer straks <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar