tirsdag 21. juni 2011

A day in paradise: Tulum

DSC_0525 DSC_0527 DSC_0551

Her trenges ingen forklaring, bilder sier mer enn tusen ord. Ble oppmerksom på plassen etter den var blitt kåret til å verdens femte vakreste strender her. Lå ikke mer enn en og en halv time utfor Cancun med taxi. Når du er i Cancun og planlegger en dag litt i utkanten lønner det seg som oftest å leie en taxi for dagen. Luksus med privatsjåfør og veldig praktisk i og med at du plukkes opp og leveres utfor hotellet og at man kan gjøre småstopp langs veien.

DSC_0570 DSC_0612

Vi tok oss en tusletur langs stranda og ble oppmerksom at en folkemengde hadde stilt seg rundt noen fiskere. Vi ble nysjerrige og fant ut at de faktisk hadde slept med seg en hai inn på land. Det som så ut til å være en hvithai var ikke så stor og var allerede død, så ingen grunn til panikk. Litt småuroligende siden vi fikk bekreftelse på at det faktisk fins en del haier i vannet. Gikk også forbi noen ninja-livvakter, om utkledningen skyltes praktiske eller underholdende årsaker er ikke jammen ikke godt å si.

DSC_0594 DSC_0604 

Vanskelig å bli lei av kritthvite strender og irrblått hav, men etter noen timer var det allikevel på tide å komme oss tilbake til taxien og finne litt mat. Vi stoppet på et koselig mexicansk sted som taxisjåføren anbefalte og etter det noen grotter som var en anbefalt attraksjon i LonelyPlanet boka. Vannet her var utrolig klart, blått og kaldt. Kunne minne veldig om et sommerbad i telegrafbukta, vi kom oss med andre ord fort opp igjen. Var uansett en fin og spesiell opplevelse. Godt å få skylt av sand, salt og bli nedkjølt etter en dag på stranda.

DSC_0638

Day well spent!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar