mandag 6. juni 2011

Guadalajara og en svipptur til Tequila

Etter en flott uke i Puerto Vallarta dro vi sammen med Emir inn til Guadalajara, Mexicos nest største by med rundt fem millioner innbyggere (bare lillebyen i forhold til Mexico City med sine 25 millioner). Flyet vårt gikk videre herifra, men vi betsemte oss for å dra inn tre dager tidligere for å få sett byen. For oss var det en ganske så stor og uoversiktlig by, men med Emir som sjåfør gikk alt så mye lettere. Han var godt kjent og kjørte oss til de beste spiseplassene og til de delene av byen det var verdt å se seg litt rundt.

DSC_0846

P5300076 P5300073

Vi så litt rundt i to av katedralene. Nydelig dekorert. I den ene lå levningene av en helgen “The Virgin of Zapopan”, historien om hvordan hun bekom en er ganske grusom: Hun var en liten jente på bare åtte år som under sin første nattverd nektet å ha sex med sin egen far. Hun hadde uttrykt at hun heller ville dø, og ble av den grunn drept av sin far. Etter sin død vokste både negler og hår, noe de før i tiden så på som veldig overnaturlig og både håret, hendene og føtter ligger utstilt i kirken.

DSC_0857

Etter sightsing tilbrangte vi noen timer på et kjøpesenter med Zara, Bershka, Pull and Bear og alt du kan ønske deg. Skummelt sted for lommeboka, men vi forlot stedet med et stort smil – og det er jo det viktigste? ;) Senere på kvelden dro vi alle på kino for å se The hangover 2. Greit alternativ til å dra ut på utestedene hvor det er stor fare for å rett og slett bli skutt ned av kartellmedlemmer (..) Til tross for dette er Guadalajara en trygg storby i forhold til mange andre i Mexico. Til filmen hadde jeg ganske lave forventninger, siden den første filmen var så bra. Ble veldig positivt overrasket og magemusklene fikk god trim. Må være noen syke mennesker som lager disse filmene!

1303369383_470x353_hangover-2-wallpaper

Dag to dro jeg, Ingrid, Emir og en venninne av han til TEQUILA. En liten plass en og en halv time utfor Guadalajara hvor nettopp tequila stammer fra. Vi dro til en av de store fabrikkene og fikk en rundtur.

DSC_0376 DSC_0413 DSC_0421 DSC_0423 DSC_0429 DSC_0432 DSC_0436

Fikk smake på hvit tequila som var i starten av prosessen og hadde en prosent på rundt 70. Du vet det er sterkt når til og med mexicanerne rynker på nesen

DSC_0459 DSC_0462 DSC_0455

Til venstre funderer jeg på hvordan jeg skal klare å snike med meg verdens største tequila flaske hjem til Norge

DSC_0480

Tequila smaking uten noe salt eller lime eller noe som helst .. anbefales ikke.

Til tross for at vi forlot stedet småkvalm og med en pulserende hodepine (ikke så veldig lurt å hive nedpå masse sterk tequila i 35 grader + når du ikke har vann) så hadde vi en morsom og lærerik dag :) Etter å ha summet oss litt på hotellet og fått i oss store mengder væske dro vi til en kjempegod pizzaplass. Der ble vi servert av en vi bestemte oss for MÅTTE være skandinavisk, i allefall litt. Emir måtte spørre, men mannen var altså 100% mexicansk. Gjett om vi følte oss litt fordomsfulle, det finnes mexicanere med lys hud, blågrønne øyne og blondt hår! Så vet dere det. Neste morgen var det pakking og reise som sto på agendaen. Trist å måtte si farvell til Emir, men det blir nok ikke altfor lenge til vi ser han igjen. For oss var det Cancun neste!

Hasta luego

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar