søndag 20. februar 2011

So far, so good

Nå har vi vært her i Puerto tre hele dager. Torsdag gikk til å orientere oss i området; pakke litt ut, lete etter butikker i området og sjekke ut stranda. Mest turistbutikker rundt området så ble veldig glad når vi ble tipset om Super Che, en stor dagligvarebutikk ala Obs Hypermarked med absolutt alt man kan finne på å trenge. Tok 4 minutter med taxi, kunne ha gått den strekningen ja, men når det koster 20 pesos for taxi (10kr) blir vi ganske late. Handlet inn fem store poser med alt fra dunker med lotion til vaskebøtter og ”knekkebrød”. Totalsummen ble nærmere ingenting, og vi følte oss kvalmende rike med de norske pengene våre. På kvelden ble det holdt velkomstfest for oss på hotellet. Det ble satt opp langbord i hagen og vi ble servert god mat og fikk til og med underholdning. God stemning! En ting er sikkert, vi har blitt tatt veldig godt mot av alle på hotellet og av lokalbefolkningen generelt.

Fredag var det litt dempet aktivitetsnivå på morgenen/formiddagen. Dagen gikk mest til soling og bading for de fleste. Utrolig behagelig temperatur her. Veldig varmt, men vinden gjør det absolutt levelig. På stranden rett nedfor hotellet er det ikke mulig å bade pga de høye bølgene og sterke understrømmene. Ingen fare, tar knappe ti minutter å gå til en litt roligere strand der bølgene ikke er så høye, bassenget er også et kompetent alternativ. Fredag var også Ole Johans bursdag (læreren vår) og det måtte feires! Ble feiring med bassenget med pizza, kake, bursdagssang og salsa :)

Lørdag var det veldedighetsfrokost på hotellet med inntekt til et barnehjem i området. God start på dagen med mye god mat og livemusikk. Etter frokost dro jeg og Karen for å kjøpe mobiltelefon med meksikansk simkort. Greit å kunne kommunisere oss studentene i mellom mens vi er her. Vi kjøpte noen snasne blå saker til 500 pesos (!) med 100 pesos i ringeminutter inkludert. Å få brukt disse ringeminuttene ble derimot litt vanskelig. Telefonene kan ikke registreres på utlendinger, med mindre vi drar inn til hovedbasen for å vise passet (7 timer unna). Rimelig frustrerende, men skal nok finne ut av det. Etterpå dro vi en hel gjeng bort til Carrizalillo med taxi, en liten strand med mindre bølger hvor nybegynnerne lærer seg å surfe. Etter middag dro vi på strandbaren som ligger rett nedfor hotellet på salsakveld. Der fikk vi blant annet servert en drink som smakte risengrynsgrøt med kanel. Smaken av god norsk jul, NaM!

I dag, søndag, skal alle studentene på utflukt til en privat villa med basseng og privat strand! Vi gleder oss :)

Det er dessverre fortsatt veldig vanskelig å få lagt ut bilder på bloggen. Internettet her er ikke det raskeste og heller ikke det mest stabile. Detter ut hele tiden og det er ofte ikke mulig å koble seg til i det hele tatt. Men fortvil ikke, skal prøve til det går.

Hasta luego, eller som meksikaneren i døra på hotellet sier: Snakkes!

1 kommentar: