lørdag 30. juli 2011

Trinidad

Siden vi enda kjente oss litt skeptisk til taxiordningene i landet  bestemte vi oss for å ta buss til neste destinasjon: Trinidad. Byen ligger sentralt på sørkysten i delstaten Sancti Spíritus. Her har tiden stått stille og det sies at Trinidad er et museum i seg selv. Byen er over 500 år gammel og det virker ikke som om mye har blitt endret på den tiden. Gatene er trange og lagt med brostein, som ikke har blitt byttet ut på en stund. Det er veldig få biler på grunn av de dårlig tilrettelagte veiene, så her benyttes både hester og esel. Her var det også veldig VARMT, veldig fornøyd med å ha funnet en casa particular med aircondition på rommene. Begrenset hvor mye vi klarte å se av byen fordi det rett og slett ble for uutholdelig å trø rundt i varmen. På kvelden gikk det bedre og vi var flere kvelder på en café i sentrum hvor det var mye liv med musikk og salsa. Her samlet det seg også mange andre backpackere, til og med flere vi hadde sett eller pratet med tidligere i Havanna og Cienfuegos. At vi møtte på de samme om og om igjen hadde nok mye med at vi ikke reiste rundt i høysesongen, bare positivt det!

DSC_0222    DSC_0225DSC_0227 DSC_0224DSC_0233 DSC_0226 DSC_0253 DSC_0267   

DSC_0066
På grunn av tempraturen fant vi det lurest å tilbringe formiddagene på stranda. Her var det frisk luft, skygge og svalende sjø. En av dagene dro vi ut med en catamaran for å snorkle ved et korallrev. Veldig fint og klart vann, men ikke så altfor mange fisker (kan være fordi jeg alltid samenlikner med rødehavet).  Var uansett en fin tur, godt å komme seg ut på åpent hav når temperaturen og luftfuktigheten gjør det vanskelig å bare sitte i skyggen. Sola er også utrolig sterk i Cuba, mye sterkere enn Mexico, hvorfor skjønner jeg ikke helt. Fikk tydelig skille og ble litt solbrent av noen timer i _skyggen_!!

DSC_0074  DSC_0321

Det ble etterhvert på tide å dra videre, denne ganger til nordkysten. Vi måtte stå opp grydtidlig for å rekke bussen vi skulle ta. Dette gjorde at vi fikk med oss soloppgen, tredje for meg i latin-amerika. Morgenstund har gull i mund!

DSC_0339

<3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar