lørdag 30. juli 2011

Cienfuegos

Etter Havana bevegde vi oss sørover i landet. I Havanna dro vi til busstasjon for å kjøpe billetter, men ble overtalt av noen taxisjåfører utenfor om å heller bli med dem. Prisen var lavere enn bussen og bilen så grei ut, så takket bare ja til det. Dagen etter ble vi derimot plukket opp av en stor gammel van uten setebelter og taxisjåfør, det ble bare kalt “taxi particulares”, altså pirattaxi. Etter litt om og men og mye lesing i Lonely Planets anbefalinger ble vi med Gabriel og kona hans til Cienfuegos. Der kjørte vi rundt til ulike “casa particulares” (familier som er sertifisert til å gi husly til turister) og fant til slutt ledige rom hos en veldig trivelig familie. Selve Cienfuegos var noe helt annet enn Havanna, her var bygningene oppusset og i god stand, men fortsatt med den Cubanske sjarmen. Bilene var de samme, men kanskje også litt bedre tat vare på enn de i hovedstaden. Byen regnes som en av Cubas vakreste med sine mange praktbygninger i spansk kolonistil.


DSC_0038DSC_0102 

Rommet vårt i vår casa particular. Helt grei standard, reint og fint. Frokosten var god og alt i alt en mye bedre deal enn hoteller. Mannen i huset var veldig hyggelig og hjelpsom. Valgte ut gode spiseplasser og kjørte oss dit vi ville dra for en liten ekstra penge.

DSC_0177

Bakgården var veldig fin med hengekøyer, bar og basseng. Thumbs up!

DSC_0128 DSC_0146

Mens vi var i Cienfuegos skjedde noe helt spesielt, helgenen “La Virgen de la Caridad del Cobre” kom til byen. Hele Cubas skyttsengel. En kopi av den ekte dukken reiser rundt i landet så folk skal få be til henne. For husverten vår var det aller første gang i sitt liv han skulle få se henne. Store folkemengder samlet seg i sentrum av byen for å få se helgenen. Veldig spesielt for oss at en liten plastdukke betydde så utrolig mye for disse menneskene.

DSC_0180 DSC_0181

Spansk kolonibygg

DSC_0197 DSC_0200 DSC_0118DSC_0208 DSC_0210

Cienfuegos var en veldig fin by med masse flotte mennesker. Da vi satt i sentrum kom vi i prat med to cubanske gutter på vår alder. De kjente godt til Norge og kunne noen norkse gloser og i tillegg både “hva skjer’a bagera” og “ingenting tingeling”. Det kom fram at det hadde lugget et norsk studiesenter i byen noen år tilbake med mange tilreisende norske jenter. Dette hadde blant annet ført til en sterk reduksjon av vennegjengen – i at rundt 15 hadde flyttet til Norge med nye kjærester. Morsomt!

Om i Cuba – absolutt verdt noen dager av ditt opphold!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar