torsdag 31. mars 2011

Snorkel con las tortugas

Snorkel-With-Turtles

Vi tenkte som så at vi må få gjort NOE spennende i ferieuken iallefall. Så vi ringte litt i siste liten å bestilte oss en snorkletur hos et lokalt dykkesenter. De stilte opp på kun en times varsel, veldig bra! Vi ble hentet utfor hotellet og kjørt til dykkesenteret for utstyr og så bar det ut i en liten jolle med påhengsmotor. Siden det ikke var mulighet for å sikre kameraet mot vannet måtte det dessverre bli igjen på land.. Bilder av dyrene er derfor hentet fra trofaste google.com som illustrasjoner.

DSC_0004 (3) DSC_0005 (5)

Første stopp var langs en stenstrand hvor det vanligvis er mye fisker, men siden visibiliteten i vannet var på omtrent 10cm pga. mye alger i vannet ga vi fort opp. Med små forventninger rettet vi skuta mot åpent hav. Vi oppdaget fort noen merkelige vesener som hoppet opp og ned av vannet. Dete var djevelrokker, og mange av dem! Vi hoppet ivrig ut i vannet, men de var ikke veldig interesserte i å svømme med oss og forsvant fort. Mere hell fikk vi etterhvert når noen av oss klarte å komme imponerende nært de fasinerende skapningene.

manta-ray-leap-skerry-1070447-xl

Lettere var det med skilpaddene som plasket i overflaten her og der, og som oftest alene. Ble litt overivrig og klarte å svømme på en av de, den ga meg et langt blikk og forsvant deretter ned i dypet. Ingen fare, vi fikk snorkle med mange og en var til og med så vennlig at den lot oss stryke på den. Flotte dyr!

mex 210
(Dette bildet er tatt på utflukten til Ventanilla)

Vi støtet også på mindre trivelige havskapninger som slanger og brannmaneter, der halve armen min ble svidd vekk av sistnevnte. Sviingen gikk heldigvis fort over og armen har allerede begynt å innta normal farge kun noen timer senere. Det var uansett så absolutt verdt det! Utflukten kostet oss heller ikke mer enn 250 pesos hver :) Har også planer om å dra ut å fiske senere i uken, blir spennende å se hva vi klarer å sveive inn!

Stay tuned

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar